Workshop

Je maakt een moodboard met daarin jouw:
– gewoontes
– interesses
– vaardigheden

Werkwijze

We beginnen met een ontspanningsoefening in de groep. Door deze oefening ga je de indrukken van de dag laten voor wat ze zijn, voelen dat je er bént en deel neemt in een groep. Het is de bedoeling dat je je veilig en vertrouwd voelt met gelijkgestemden, zodat je goed kunt voorstellen hoe jouw droombaan er uit ziet en dat je idee er mag zijn.

In een groepsgesprek met alle deelnemers en/of in duo’s krijg je tijdens het gesprek je idee over wat je belangrijk vindt in je toekomstige loopbaan en kies je jouw hierbij behorende afbeelding(en).

Uiteindelijk komen de resultaten uitgewerkt in een moodboard.  De geschreven antwoorden bewaar je bij het moodboard. Het is je eigen kunstwerk, tastbaar en zo mooi om in je kamer te zetten. Zo kun je er altijd naar kijken en wordt het je eigen inspiratie voor het bepalen van je profielkeuze.

Ook is het een document om je persoonlijkheid te duiden. Daarmee kan ik een opsomming maken van mogelijk passende beroepen waarmee we kunnen terugredeneren naar de bijbehorende profielen van school.