Over mij

Ik ben 49 jaar, getrouwd met Arjan en we hebben twee hele leuke kinderen.

Hoe ik mijn schoolcarrière heb doorlopen kan ik niemand aanraden. Ik hoop dat ik met mijn verhaal scholieren kan inspireren om deze belangrijke en o zo moeilijke profielkeuze te maken. Om er daarna de voordelen van te plukken.

Deze ervaring zet ik in bij mijn coachsessies, tijdens het gesprek en als motivatie voor de activerende opdrachten.

Ervaringsdeskundige

Ik kon nooit goed duiden wat voor werk echt bij mij past. Op mijn school en thuis was er maar weinig aandacht voor loopbaanoriëntatie. De lessen boeiden me niet en met mijn toekomst was ik helemaal niet bezig. Ik hoefde geen beroepskeuzetest bij een extern bureau want ik wist het zelf wel. Ik koos voor een algemene –breed inzetbare- secretaresse opleiding. Wat natuurlijk ook goed had kunnen zijn. Ik heb veel verschillend werk gedaan maar ondanks alle inzet en goede bedoelingen werd ik nooit voor langere tijd ergens ingezet. Ik ging in deeltijd mijn HEAO diploma halen en ging aan de slag. Het was nog niet ideaal.

Met jongeren werken in groepen. Daar droomde ik van. Enkele jaren geleden begon ik met een HBO 2e graads bevoegdheid Maatschappijleer. Een kans om scholieren te leren leren. Ruim een jaar heb ik voor de klas gestaan en gewerkt met pubers. Dit in combinatie met deeltijdstudie en gezin. Op een paar vakken na had ik alles afgerond. Echter, ik kon mijn opleiding door omstandigheden niet afmaken. Ik had mijn zoveelste desillusie te pakken.

Hulp ingeroepen

Dus: besloten om het serieus aan te pakken en het beroep dat bij mij past eens te vinden met behulp van een loopbaancoach. Aan het einde van het traject kreeg ik de opdracht om een moodboard te maken. Zonder verdere aanwijzingen. Bovenstaande boom is het geworden. En toen dacht ik. Dit is het!

Al mijn ervaringen van starten, stoppen en opnieuw beginnen gebruik ik nu om scholieren ervaringen als de mijne te helpen voorkomen. Ik schreef een lessenserie et voila!

Mijn valkuil bleek mijn kracht!