Wat zit er in jouw ‘koker’?

Wat jij later gaat doen, zit al in jou. De kunst is om het te weten en er iets mee te doen.

De methode beroepskeuzekoker laat de scholier op een uitdagende, creatieve en intuïtieve manier zelf ontdekken welk beroep bij hem of haar past. Dat maakt hun profiel- en latere studiekeuze gemakkelijker.

Wat wil je later worden?

In een kleine groep werken scholieren aan hun eigen moodboard. Ze ontdekken en verbeelden wat hen raakt, waar ze warm voor lopen en wat hun kwaliteiten zijn. Het is de bedoeling dat de deelnemers bij alle drie de bijeenkomsten aanwezig zijn. In dezelfde groep.

Inspiratie

Het moodboard is hun eigen kunstwerk waar ze trots op zijn. Ze kunnen het ophangen in hun kamer als dagelijkse inspiratiebron.
En dan? In het moodboard kun je de activiteiten in beeld terugzien waar ze graag mee bezig zijn. Ze hebben het immers zelf gekozen.

Elke deelnemer kan met het moodboard als basis een concrete opsomming als beroepskeuzeadvies op maat krijgen. Het past bij hoe ze zichzelf zien.

De methode Beroepskeuzekoker methode past in het traject Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) dat scholen in hun onderwijsprogramma aanbieden.