Maak jezelf zichtbaar. Laat jezelf zien. Maak jezelf zichtbaar. Maak jezelf zichtbaar. Laat jezelf zien. Maak jezelf zichtbaar. Zooo eng!
Ik vind het heel leuk om persoonlijk mensen te ontmoeten. Ik voel mezelf prettig als ik fysiek in een groep sta, ik heb zelfs binnenkort een toneeluitvoering waarin ik de hoofdrol speel tijdens het Theaterfestival. Maar om dan te leuren en mijn methode voor beroepskeuze te verkopen door acquisitie… met behulp van telefoon of mail of sociale media… nee dat is niet mijn ding.

Ik geloof in mijn methode. Tijdens allerlei workshops en quotes van mensen zie ik het weer. Alles zit er in. De loopbaancompetenties, je kunt het later nog eens bekijken, teruglezen. Nu nog wat opdrachtgevers er bij. Dat geeft me grote motivatie om te promoten, op een beurs (hip & hap Heusdenhout, Breda), onderwijsbeurs Zuid in Eindhoven, netwerkborrel bij de kickoff van expertisepunt LOB. Zelfstudie en opfriscursus met online loopbaanleren. Contacten via sociale media.

Natuurlijk is dat wel een leermoment voor mensen die ondernemer willen worden. Of iets willen ontwerpen en van begin af aan opbouwen en de markt op zetten. Blijf in jezelf geloven. Hou vol! Heb vertrouwen in jezelf. Niet altijd gemakkelijk. Mijn achterban gelooft ook in mij. Het is best fijn als je een paar collega’s hebt of een achterban die jou af en toe van wijze raad kan voorzien. Zoals Eva Jinek gisterenavond sprak na ontvangst van haar zilveren televizierprijs. Dat haar ouders altijd in haar hebben geloofd, dat vrienden vonden dat ze het moet doen zoals ze zelf dacht dat goed was. Dan komt het goed.

Ja, ik heb een account op LinkedIn, Twitter, Facebook en een eigen website. Allemaal in orde. Content plaatsen doe ik te weinig. Het enige wat nog ontbrak was een nieuw redactioneel stuk. Bij deze. In het vervolg ga ik mensen interviewen die een beroepsgroep representeren. Is ook een onderdeel van het boek dat ik wil publiceren. Dat interview kan met ieder denkbaar beroep zijn. Van journalist tot pleegouder.

Houdoe